Natisni stran
Pomanjšaj Povečaj

Nagradne igre Natura 2000 zaključene

Nagradne igre so se odvijale od junija do septembra 2007, v njih smo bralce spraševali, katera žival ali rastlina je na fotografiji. Pomagali smo jim tudi z zanimivostmi iz njenega življenja. Z igrami smo želeli spodbuditi poznavanje Nature 2000 v čim širšem krogu, tudi med mladimi.

Šesta nagradna igra je potekala v Ognjišču, Nedeljskem dnevniku, Kmečkem glasu in Razvedrilu od 15.8. do 15. 9. 2007. Komisija Ministrstva za okolje in prostor je v torek, 18. septembra izžrebala 10 nagrajencev šeste nagradne igre. Pravilnih odgovorov čebelar je bilo kar 333. Zaradi našega namiga, da ime ptice izhaja iz načina prehrane, so se med nepravilnimi odgovori znašli: osenar, sršenar, muhar, obadar, žužkojed, čebelji ropar in osar.

Končala se je tudi zadnja, 7 nagradna igra na spletnih straneh Cosmopolitan.si, Smrklja.si, Mojforum.si, Diva.si, Ona-on.net, Najdi.si in CikCak ter na tej spletni strani. Prejeli smo 128 odgovorov, velika večina je bila pravilnih: metulj črtasti medvedek ali ruski medvedek. V sredo, 19. septembra so izžrebali nagrajence  te igre.

V času iger smo  prejeli 1774 rešitev, od tega le 5 odstotkov nepravilnih.
Igre so bile organizirane v okviru projekta Komunikacijska podpora Naturi 2000.


Na vrh