Natisni stran
Pomanjšaj Povečaj

Po travnikih…s Stanetom Sušnikom

Televizija Slovenija predvaja serijo  šestih dokumentarnih oddaj Staneta Sušnika. V drugi je bila gostja Simona Kaligarič, ki je sicer tudi komunikatorka Nature 2000. Prihodnji torek, 4. marca se bodo gledalci sprehodili po cvetočih travnikih Kraškega roba v družbi enega najbolj uveljavljenih slovenskih botanikov dr. Mitje Kaligariča, ki v rastlinski svet uvaja študente Univerze v Mariboru.

Naslednji torek, 11. marca, oddaja nosi naslov Noel.  Angleški pisec in strokovnjak za vrtno kulturo Noel  Kingsbury je s svojo knjigo o soplodjih na vrtu namreč spodbudil Staneta, da ga je  povabil na sprehode po travnatih pobočjih Nanosa in na cvetoče poljane ob  Cerkniškem jezeru. Tam sta pozornost osredotočila prav na tiste rastline, ki so  lepe tudi potem, ko mine obdobje cvetenja.

Zadnja izmed 6 oddaj bo na sporedu 18. marca in je zastavljena  nekoliko drugače:  Stanetovi sogovorniki ne bodo strokovnjaki za rastline, temveč različni  ustvarjalci. Sprehajal se je z ilustratorko Ano Košir, umetnostnim zgodovinarjem  Janezom Lombergarjem in pevko Bogdano Herman. Vsak od njih je opisal, kako  doživlja lepoto travnikov.

Oddaje so na sporedu na  TVS1 ob torkih ob 17.40, prva ponovitev isti dan  okoli 24. ure in druga ponovitev  naslednji dan okoli 11.15. Pretekle  oddaje so v spletnem arhivu na http://www.rtvslo.si/ (izberite Audio/Vide, nato Arhiv, nato Izobraževalne oddaje, nato Po travnikih Slovenije). Prva oddaja - Orhideje. Druga oddaja - Simona. Tretja oddaja - Hank.


Na vrh