Natisni stran
Pomanjšaj Povečaj

Sofinanciranje LIFE+ projektov: pismo in odgovor nanj

Ministrstvo je odgovorilo na odprto pismo, ki so ga prejšnji teden, na predsednika vlade, ministra za finance ter kmetijstvo in okolje in medije naslovili: Biotehniška fakulteta, CIPRA Slovenije, društvo za varstvo Alp, DINARICUM, društvo za ohranjanje, raziskovanje in trajnostni razvoj dinaridov, DOPPS – BirdLife Slovenija, ERICO Velenje, Inštitut za ekološke raziskave d. o. o., Gozdarski inštitut Slovenije, Lovska zveza Slovenije, LUTRA, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine, Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj ter Zavod za gozdove Slovenije.


Organizacije v pismu opozarjajo na pomen LIFE projektov za Slovenijo in negativne posledice, če Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v letošnjem letu ne bo objavilo razpisa za sofinanciranje slovenskih LIFE+ projektov.
 

Ministrstvo v odgovoru pojasnjuje, da v letošnjem letu sredstva Ministrstva za kmetijstvo in okolje zadoščajo zgolj za sofinanciranje že odobrenih LIFE projektov, zato ministrstvo ni moglo objaviti razpisa za sofinanciranje novih projektov. Navaja tudi najpomembnejše aktivnosti, ki jih izvaja.


Na vrh