Natisni stran
Pomanjšaj Povečaj

Mladi tudi o Dravi

V Ormožu je 25. novembra potekalo 14. Srečanje mladih ornitologov Slovenije. Člani mladinske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije DOPPS so obiskovalcem predstavili vrsto predavanj pod skupnim naslovom Naravni rezervati – biseri ohranjene narave in priložnosti za regionalni razvoj.

Poseben poudarek so namenili reki Dravi in bodočemu naravnemu rezervatu Ormoške lagune. Trajnostno upravljanje obeh bo namreč v prihodnjih letih dobilo nov zagon s pomočjo projekta LIVEDRAVA, ki ga iz programa LIFE+ sofinancira Evropska skupnost, in z mednarodno pobudo za razglasitev tega območja za biosferni rezervat.

Na prireditvi je sodelovalo 11 mladih, starih med 16 in 23 let, ki so izrazili skrb zaradi velike ogroženosti narave in poudarili, da se moramo zavedati, da varstvo narave posredno pomeni tudi dolgoročno varstvo nas samih. Na srečanju so tako na številnih uspešnih primerih iz tujine in Slovenije predstavili, kako je ohranjanje narave in trajnostni razvoj regije mogoče uresničiti s pomočjo naravnih rezervatov.

Predstavitve.

(Fotografije: Alenka Mrakovčič)

 


Na vrh