Natisni stran
Pomanjšaj Povečaj

Ministra o pomenu varovanih območij

Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan se je 11. aprila 2014 v Narodnem parku Risnjak srečal s hrvaškim kolegom, ministrom za varstvo okolja in narave Mihaelom Zmajlovićem.

Ministra sta si v okviru srečanja ogledala nova sprejemna in izobraževalna interpretacijska centra Kupari in Razloge, ki sta del Nature 2000. Hrvaški minister za varstvo okolja in narave je ob tem dejal, da je »naravna meja reke Kolpe, ki je do sedaj delila dve državi, z vstopom Hrvaške v EU postala reka, ki povezuje, centra pa bosta omogočila bolj kakovostno doživljanje parka vsem obiskovalcem, tudi tistim iz Slovenije.«

Minister mag. Židan je najprej izpostavil dobro sodelovanje med ministrstvoma. Pri tem je poudaril vstop Hrvaške v EU, ki prinaša nove možnosti sodelovanja, tako med ljudmi in drugimi razpoložljivimi viri, z namenom, da se naredi veliko koristnih stvari za državljane. Minister je izpostavil tudi pomen zavarovanih območij oz. naravnih parkov: »So nekaj posebnega, v njih ljudi učimo, kaj je narava, kako delati z naravo in jo varovati.« Več.

 

Foto: Arhiv MKO

 


Na vrh