Skip to main content

Dan odprtih vrat na gozdnih učnih poteh v Sloveniji

Dan Zemlje je mednarodna pobuda za varovanje okolja in narave, ki jo vsako leto obeležujemo 22. aprila. Zavod za gozdove Slovenije bo ob letošnjem dnevu Zemlje organiziral Dan gozdnih učnih poti v Sloveniji, predstavljajo pa tudi spletni Pregledovalnik gozdnih učnih poti ZGS.

Gozdne učne poti so namenjene izobraževanju in spoznavanju gozdov in gozdarstva. So pomemben pripomoček, s katerim Zavod za gozdove Slovenije izvaja popularizacijo gozdov in gozdarstva ter prispeva k razvoju turizma na podeželju kot ene ključnih gospodarskih aktivnosti v Sloveniji. Za ogled posameznih gozdnih učnih poti je potrebna prijava, ob vstopnih točkah gozdnih učnih poti pa vas bodo pričakale gozdarke in gozdarji od 9. ure dalje.

Seznam gozdnih učnih poti in kontakte za prijavo najdete na tej povezavi.

Pregledovalnik gozdnih učnih poti Zavoda za gozdove Slovenije
Gozdne učne poti so ključna infrastruktura za spoznavanje in grajenje spoštljivega odnosa do gozda in narave. Namenjene so izobraževanju in spoznavanju gozdov in gozdarstva. So pomemben pripomoček za popularizacijo gozdov in gozdarstva ter prispevajo k razvoju turizma na podeželju kot ene ključnih gospodarskih aktivnosti v Sloveniji. Skladno z mednarodno temo letošnjega Dneva Zemlje »Investirajmo v naš planet!« smo na Zavodu za gozdove Slovenije investirali v spletni pregledovalnik gozdnih učnih poti, ki je v preizkusni različici že na voljo za uporabo.

Pregledovalnik gozdnih učnih poti Zavoda za gozdove Slovenije je del spletnega pregledovalnika MaPZS in je dostopen na povezavah:
https://mapzs.pzs.si/gozdneucnepoti
https://mapzs.pzs.si/gup
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava