Skip to main content

Med finalisti nagrade Natura 2000 tudi slovenski projekti

Evropska komisija je med 76 prijavami iz 26 držav članic EU in Velike Britanije razglasila 27 finalistov letošnje nagrade Natura 2000. Med finaliste se je s tremi projekti uvrstila tudi Slovenija.

Finalisti so razdeljeni v pet kategorij: ohranjanje, družbeno-ekonomski učinki, komuniciranje, usklajevanje interesov/percepcije ter čezmejno sodelovanje in mreženje. Neodvisna žirija bo ocenila vseh 27 finalnih projektov in enemu izmed njih podelila nagrado Natura 2000.

Med 27 finalisti iz 26 držav članic EU in Velike Britanije so trije slovenski finalisti:

“Širok spekter dosežkov, ki jih odražajo projekti finalistov, praktično in navdihujoče dokazujejo pomembnost Nature 2000 za zaščito naravne dediščine Evropske unije in njene biotske raznovrstnosti, kot je opredeljena v strategiji EU o Biotski raznovrstnosti. Tudi vi lahko glasujete za najboljšega med finalisti in s tem pokažete finalistom, da njihovo delo šteje,” pravi Virginijus Sinkevičius, evropski komisar za okolje, oceane in ribištvo.

Glasujete lahko tudi vi!

27 finalistov nagrade Natura 2000 se poteguje tudi za nagrado Evropejcev (ang. European Citizens’ Award). Glasovanje je odprto do 15. septembra. Svoj glas lahko oddate tukaj.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava