Skip to main content

Na potep z risinjo Malo

V petek, 24. septembra 2021, je v Kočevju potekala otvoritev in novinarska konferenca ob otvoritvi Risove učne poti, ki je umeščena ob Koči pri Jelenovem studencu. S pomočjo risinje Male obiskovalec odkriva zanimivosti povezane z vedenjem ali biološkimi značilnostmi naše največje divje mačke – risa. Risinja Mala je prva potomka preseljenega risa Goruja in domače risinje Teje, zato poimenovanje igrivega lika, ki spremlja obiskovalca na poti, ni bil težak podvig.

Risova pot je opremljena s preprostimi didaktičnimi igrali, kjer lahko udeleženci primerjajo svoje in risje spretnosti. Igrala so narejena iz naravnih materialov in se tako kot informacijske table, ki so v obliki debel, skrijejo v naravo. Po 700 m dolgi poti obiskovalce spremlja risinja Maja – prva potomka doseljenega risa Goruja in domače risinje Teje.

Tematsko učno pot so že preizkusili osnovnošolci in dijaki iz Kočevja ter drugi udeleženci, ki so nam polepšali petkovo dopoldne s svojo udeležbo. Krajši del poti je opremljen z didaktičnimi igrali in informacijskimi tablami (cca 1 km). 


Zemljevid risove poti 

Tisti, ki si želite lepih razgledov pa se lahko povzpnete tudi na Mestni vrh, kjer vas čaka veličasten pogled na Kočevje (cca 3 km). Lokacija: Podgorska ulica 63, Kočevje. Z avtomobilom sledite oznakam »Mestni vrh«.
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava