Skip to main content

Na voljo nova aplikacija eNatura2000

Federacija EUROPARC je v začetku meseca objavila brezplačno aplikacijo eNatura2000. Aplikacija, ki je že na voljo v GooglePlay in AppStore, je eden od mnogih izdelkov LIFE pripravljalnega projekta LIFE e-Natura2000.edu.

Kaj omogoča aplikacija eNatura 2000?

Aplikacija eNatura 2000 je zasnovana tako, da omogoča upravljavcem območij Nature 2000 in zasebnim lastnikom zemljišč inovativen način povezovanja, izmenjave mnenj in izkušenj ter učenja. To praktično orodje, ki ga je razvila Federacija EUROPARC s petimi partnerskimi organizacijami iz vse Evrope, bo olajšalo mreženje upravljavcev po regijah, državah in vrstah zemljišč, s katerimi upravljajo.

Upravljanje z območji Nature 2000 zahteva posebne, nenehno razvijajoče se zmogljivosti in predstavlja edinstvene izzive, s katerimi se strokovnjaki spoprijemajo vsak dan. Z aplikacijo lahko uporabniki razpravljajo o vprašanjih in izzivih, ki se pojavijo pri upravljanju z zemljišči na območjih Nature 2000. V pomoč pri iskanju rešitev so jim obstoječe najboljše prakse in rešitve. Dodatno jim to digitalno orodje pomaga prepoznati njihove potrebe po poklicnem razvoju, saj med drugim deluje kot dostop do novega spletnega orodja za oceno potreb po znanju (Natura 2000 Training Need Assessment tool).

Aplikacija vam zagotavljala nenehno spremljanje relevantnih novic, funkcij in videoposnetkov. V poglavju tematskih kvizov imate priložnost spoznati nove vsebine na zabaven in inovativen način, medtem ko vam interaktivne ankete nudijo možnost izražanja mnenj ali pohval.

Za hiter vpogled v funkcije aplikacije si oglejte spodnji predstavitveni video. 

 

LIFE e-Natura.edu

Federacija Europarc se zavzema za ohranjanje narave, kulturne krajine in trajnostni razvoj. Njena naloga je spodbujati izboljšave pri upravljanju zavarovanih območij preko izmenjav dobrih praks in politik ter pomagati zavarovanim območjem pri soočanju z vsakodnevnimi izzivi. To skuša doseči tudi s LIFE pripravljalnim projektom LIFE e-Natura2000.edu: podpora e-učenja in krepitve zmogljivosti upravljavcev območij Nature 2000, ki ga izvaja s šestimi partnerji: ProPark, FUNGOBE/EUROPARC Spain, TESAF Department of the University of Padova, European Landowners Organisation, Rangers Campus in Kullaberg Nature Reserve.

V triletnem projektu raziskujejo potencial ustvarjanja novih pristopov in metod učenja za izboljšanje znanje in zmogljivost upravljavcev tako zasebnih kot javnih zemljišč na območjih Nature 2000 v Evropski uniji. Na podlagi analiz potreb po usposabljanju razvijajo in preizkušajo različna inovativna e-orodja za učenje in povezovanje. Za več informacij o projektu obiščite projektno spletno stran (https://www.europarc.org/tools-and-training/life-e-natura2000-edu/).

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava