Skip to main content

Naravoslovni dokumentarni film Divja Slovenija kot prvi slovenski film na Wildlife Conservation Film Festivalu

Konec poletja bo premiero doživela slovenska različica naravoslovnega dokumentarnega filma Divja Slovenija, ki bo jeseni na ogled v slovenskih kinematografih. Film predstavlja tudi številne živalske in rastlinske vrste ter habitatne tipe Nature 2000 v Sloveniji. Angleška različica filma z naslovom Wild Slovenia bo premierno predstavljena oktobra na filmskem festivalu Wildlife Conservation Film Festival v New Yorku. Film Divja Slovenija bo prvi slovenski film, ki bo predstavljen na tem prestižnem festivalu.

Mednarodni filmski festival Wildlife Conservation Film Festival (WCFF) deluje od leta 2010. Sprva dvodnevni dogodek je z leti prerasel v desetdnevni festival, ki bo letos potekal med 14. in 24. oktobrom. Festival je namenjen predstavitvi neodvisnih filmov, ki spodbujajo trajnost in ohranjanje biotske raznovrstnost, in pogovorom z ustvarjalci filmov in strokovnjaki. Na letošnjem festivalu bo predstavljenih več kot 250 mednarodnih filmov. 

10-dnevni dogodek združuje znanstvenike, naravovarstvenike, filmske ustvarjalce, fotografe, nevladne organizacije, mlade, predstavnike javnega in zasebnega sektorja ter druge, ki si prizadevajo za ohranitev globalne biotske raznovrstnosti.

V LIFE integriranem projektu za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji (LIFE-IP NATURA.SI) smo v naravovarstvenem dokumentarnem filmu prepoznali izjemno priložnost za sodelovanje z ugledno ekipo filmskih ustvarjalcev, ki so v preteklosti prejeli številna slovenska in mednarodna priznanja za naravoslovno fotografijo. Divja Slovenija je za partnerje projekta priložnost, da slovenski in mednarodni javnosti pokažemo izjemno pestrost živalskega in rastlinskega sveta, ki sodi tudi v naravovarstveno omrežje Nature 2000.
 

naravoslovni dokumentarni film Divja Slovenija

 

naravoslovni dokumentarni film Divja Slovenija, angleška različica

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava