Skip to main content

Odprli Info center Mota


V petek, 13. novembra 2009 je minister na okolje in prostor gospod Karl Viktor Erjavec slavnostno odprl informacijski center LIFE projekta Varstvo biodiverzitete reke Mure v Sloveniji - Biomura. Udeležence otvoritve je pozdravil tudi župan občine Ljutomer gospod Franc Jurša. Posnetek otvoritve si lahko ogledate na spletni strani TVAS.

Pisarna in  komunikacijski prostori centra so vključeni v sklop ribiškega doma Krapje na Moti, ki je last Ribiške družine Ljutomer. Center upravlja Prleška razvojna agencija (PRA), projektni partner Biomure.

Dostop do centra, ki ima uradni naslov Mota 76, 9240 Ljutomer, je po asfaltirani cesti iz Ljutomera. Obiskovalci lahko pustijo svoje avtomobile na parkirišču in nadaljujejo pot do Otoka Ižakovci ob reki Muri. Ob tej poti bo februarja 2010 odprta tudi informacijska pot. Ob centru je priljubljen prostor za piknike in siceršnje druženje v naravi. 

Informacije in posebne dogovore za obisk centra lahko dobite na Prleški razvojni agenciji (tel. 02 585 1340), pokličete lahko tudi Gorana Šosterja (tel. 041 797613) ali Gorana Ohmana (tel. 041 372313).  

Več o projektu na: www.biomura.si, vodja projekta: dr. Lidija Globevnik (lidija.globevnik@izvrs.si)

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava