Skip to main content

Poljudno poročilo projekta LIFE NATURAVIVA

Petletni projekt LIFE NATURAVIVA je zaključen. Vseslovenske aktivnosti so nagovarjale različne ciljne skupine tako na lokalni kot nacionalni ravni. Najuspešnejše, najvidnejše in najbolj obiskane dejavnosti so predstavili v poljudnem poročilu rezultatov projekta.  

Projektni slogan Biodiverziteta – umetnost življenja nakazuje, da je velika umetnost živeti uravnoteženo življenje med izkoriščanjem naravnih dobrin in ohranjanjem narave za prihodnje generacije. Logotip projekta z mavrično pahljačo, ki ji manjka ena barva, opozarja, da je precejšen del biotske raznovrstnosti zaradi nas že izumrl. V projektu, ki ga je vodil Nacionalni inštitut za biologijo, je sodelovalo še devet partnerjev: Inštitut za ohranjanje naravne dediščine LUTRA, Triglavski narodni park, Notranjski regijski park, Kozjanski regijski park, Krajinski park Goričko, Krajinski park Ljubljansko barje, Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Botanični vrt Univerze v Ljubljani. 

Najvidnejše dejavnosti in aktivnosti nedavno zaključenega projekta so zbrali in širši javnosti podrobneje predstavili v poljudnem poročilu rezultatov projekta (Layman’s report), ki je dostopen na tej povezavi

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava