Skip to main content

Pozitivna percepcija tujih turistov za več območij, ki so tudi Natura 2000

Raziskava na spletnih družbenih omrežjih, ki jo je naročil SPIRIT, prikazuje, kako na Slovenijo gledajo gostje iz Avstrije, Italije in Nemčije. 

Analiza intenzivnosti (pogostosti) spletnih objav oz. zapisov povezanih s Slovenijo in njeno turistično ponudbo kaže, da avstrijski gostje prisegajo na  gibanje v naravi, predvsem po slovenskih gozdovih in ob rekah. Italijani Slovenijo najbolj cenijo po njeni naravi, predvsem gorenjski predel, pa
tudi obalno-kraški. Analiza nemških gostov kaže, da narava še vedno igra ključen motivacijski dejavnik za obisk Slovenije, a v nekoliko manjšem odstotku kot je bilo to zaznati v preteklosti. Še vedno pa radi obisk Slovenije izkoristijo za gibanje v naravi, predvsem imajo radi pohodništvo, kolesarjenje, ter aktivnosti povezane z vodo.

Med ključne fraze pozitivne percepcije so pri Avstrijcih uvrščeni čudovita narava, Triglavski narodni park in Soča. Italijani so dodali še: Ljubljanica, Nemci pa so dodali: Bohinj, Postojnska jama. Vsa našteta območja so tudi območja Natura 2000.

Več:

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava