Skip to main content

Razpis Programa LIFE za nevladne organizacije 2020

Izvajalska agencija za mala in srednja podjetja (EASME) je objavila razpis programa LIFE 2020 »Evropski zeleni načrt« - NGO4GD. Namenjen je neprofitnim nevladnim organizacijam, ki delujejo na področju okolja in/ali podnebnih sprememb ter so zaradi trenutnih epidemioloških razmer izgubile dohodek. 

Namen razpisa je okrepitev zmogljivosti nevladnih organizacij, da bodo z mobilizacijo in udeležbo civilne družbe prispevale k izvajanju evropskega zelenega dogovora, ki je prioriteta Evropske unije. Na voljo je 12 milijonov evrov za sofinanciranje približno 40 projektov, ki ne smejo trajati več kot dve leti. 

Sofinancirane bodo aktivnosti, kot so: aktivnosti za obveščanje in ozaveščanje ljudi, sodelovanje in povezovanje z drugimi organizacijami, udeležba na javnih razpravah, usposabljanja, izmenjave dobrih praks itd. Več informacij o razpisu najdete na strani Evropske komisije

Pomembni datumi in dokumenti:
•    Rok za oddajo prijav je 31. marec 2021, do 17. ure. 
•    Razpis bo podrobneje predstavljen na spletnem informativnem dogodku, ki bo potekal 12. januarja 2021. Potrebne so predhodne prijave na dogodek. Več o njem in prijave sprejemajo na tej povezavi.
•    Povezava do razpisne dokumentacije je tukaj.

Simbolična slika k novici razpisa programa LIFE

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava