Skip to main content

Spletno predavanje: Izzivi odstranjevanja tujerodnih invazivnih rastlinskih vrst

Zavod RS za varstvo narave in Direkcija RS za vode sta s partnerji projekta LIFE-IP NATURA.SI organizirala spletno predavanje o izzivih odstranjevanja tujerodnih invazivnih vrst rastlin. Spletnega dogodka se je udeležilo 119 udeležencev, številni pa so spletno srečanje spremljali v živo na Facebook strani Živim z Naturo 2000.

Predavateljica in priznana strokovnjakinja Jana Kus Veenvliet iz Zavoda Symbiosis je predstavila načrtovanje in izvajanje odstranjevanja različnih tujerodnih invazivnih vrst rastlin in odgovore na najpogostejša vprašanja, kot so: kdaj in kako odstranjujemo katere vrste, na kaj moramo biti pozorni pri delu in kako načrtovati odstranjevanje invazivk? Peter Prosenc iz DRSV pa je predstavil primer izvedbe odstranjevanja invazivk ob Dravinji, ki poteka v projektu LIFE-IP NATURA.SI.

Predavanje Jane Kus Veenvliet, Zavod Symbiosis, in Petra Prosenca, DRSV, si lahko ogledate na YouTube kanalu Natura 2000 Slovenija:Powerpoint predstavitvi predateljev si lahko prenesete tukaj:
•    Jana Kus Veenvliet: Izzivi odstranjevanja tujerodnih invazivnih vrst rastlin
•    Peter Prosenc: Primer odstranjevanja invazivnih tujerodnih vrst dresnikov na Dravinji (LIFE-IP NATURA.SI)

Spletno predavanje sofinancira Sklad za podnebne spremembe

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava