Skip to main content

Trkamo na vrata dediščine

Projekt Trkamo na vrata dediščine povezuje v tematsko mrežo in turistični produkt več kot 50 točk in posameznih zaokroženih območij naravne in kulturne dediščine v Srcu Slovenije. Med drugim tudi posamezna območja narave: Kamniško Bistrico vse od izvira do sotočja z Ljubljanico in Savo, Veliko planino, Arboretum Volčji potok, Učno pot ob Rači, Železno jamo, Kriški bajer, Gradiško jezero, širši območji Oglarske dežele in Jablaniške doline idr.

Projekt, katerega nosilka je občina Dol pri Ljubljani, se po treh letih izvajanja v avgustu 2009 zaključuje. Tisto, kar bo najprej konkretno in vidno v sklopu izvedbe projekta, bodo počivališča med točkami naravne in kulturne dediščine v sodelujočih občinah, še zlasti ob Kamniški Bistrici. Med počivališči so nekatera dodatno dopolnjena z igrali, kar omogoča dodatne možnosti za preživljanje časa ob tematski poti Trkamo na vrata dediščine. 

V sklopu promocije so izdali tudi knjižico Namigi za doživeta potepanja po Srcu Slovenije, ki predlaga popotniku zanimive izlete med naravo in kulturno dediščino.  Knjižico lahko dobite brezplačno (01 – 89 62 710, info@razvoj.si).

Mija Bokal, Center za razvoj Litija

Več o projektu (pdf, februar 2009)

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava