Skip to main content

Učna pot ob Muri zaživela

Od mrtvic do reke se imenuje ekološko učna pot, ki je bila konec maja letos urejena v sklopu LIFE projekta Biomura. Pot si že sedaj ogleda vsaj 40 obiskovalcev tedensko, ob lepem vikendu tudi do dvakrat več. Polovica je obiskovalcev iz bližnje okolice (predvsem čez vikend), ob delavnikih je več turistov. Med tujci so predvsem nemško govoreči (gostje lokala Trnek in Termalnega kopališča Banovci), nekaj angleško govorečih in tudi izseljenci iz Avstralije. V septembru pričakujejo bolj množičen obisk šolske mladine.

Obiskovalci v pisarni Info centra Biomura dobijo napotke in zloženko ter drug promocijski material. Na željo vas predstavnik Prelške razvojne agencije po poti tudi vodi. Do konca avgusta je z obiskovalci opravil več kot 25 v celoti ali delno vodenih ogledov. Pot je tudi vzdrževal.

Vsi odzivi na postavljeno ekološko učno pot »Od mrtvic do reke« so pozitivni, tako med gosti od daleč, kot tudi domačini. Le-ti so pot sprejeli za svojo in se tudi marsikaj novega naučili. To so sicer tudi pričakovali, saj lastniki zemljišč, po katerih pot poteka, projektu niso nasprotovali in so se o njem že vnaprej pohvalno izražali.

Povzeto po podatkih Gorana Ohmana, Prleška razvojna agencija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava