Skip to main content

Vabilo mladim za sodelovanje v kampanji “On the Green Track”

Evropska unija s kampanjo On the Green Track vabi posameznike do 30. leta in mladinske organizacije k sodelovanju pri ustvarjanju akcijskega načrta za prihodnost, v kateri bomo ljudje živeli v sožitju z naravo. Pobudi se lahko pridružijo tisti, ki načrtujejo dogodek o naravi, biotski raznovrstnosti, krožnem gospodarstvu, ničelnem onesnaževanju ali trajnostnem življenjskem slogu in želijo spodbuditi svoje vrstnike. 

Obrazec za prijavo je na voljo tukaj, več informacij pa na spletnem mestu akcije "On the green track"

On the Green Track je kampanja Evropske unije o biotski raznovrstnosti in naravi za mlade,  ki jo organizira v sodelovanju s Svetovno mrežo mladih za biotsko raznovrstnost (GYBN). Kampanja bo potekala spomladi leta 2022, to je v evropskem letu mladih in pred drugo fazo Konference pogodbenic Konvencije o biološki raznovrstnosti (COP15) Združenih narodov za biotsko raznovrstnost. Cilj pobude je z namensko spletno platformo, vključujočimi dogodki, družbenimi omrežji in v sodelovanju z mladinskimi organizacijami iz celotne EU aktivirati mlade in z njimi ustvariti akcijski načrt za varstvo in obnovitev naše narave v naslednjem desetletju. 

Razpis za prijavo dogodkov z imenom Green Track Stops (zelene postojanke) daje mladim možnost, da bo njihov glas bolje slišan. Mlade (do 30. leta) in mladinske organizacije iz celotne EU vabi, da postanejo del poti in prispevajo k razpravi o prihodnosti našega planeta in biotske raznovrstnosti. Cilj razpisa za prijavo dogodkov je zagotoviti zastopanost raznolikih tem, povezanih z okoljem ter zlasti biotsko raznovrstnostjo in varstvom narave.  

Razpis dovoljuje prijavo poljubne oblike dogodkov – spletne, hibridne ali na lokaciji, konference, srečanja, razstave, delavnice ali prireditve. Izbrani dogodki bodo organizirani med marcem in majem 2022, pred konferenco COP15, predstavljene zamisli in navdihujoča dejanja pa bodo upoštevana na zaključnem dogodku kampanje.  

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava