Skip to main content

VABILO na 4. biološki večer: Gozdni inženirji - detli in njihova vloga v gozdnem ekosistemu

Sodelavci z oddelka za biodiverziteto z Univerze na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije vabijo na 4. biološki večer z naslovom Gozdni inženirji - detli in njihova vloga v gozdnem ekosistemu, ki bo v sredo, 12. 1. 2022, ob 19. uri.

Dogodek v izvedbi varstvenega ornitologa Domna Staniča bo potekal v hibridni obliki – v živo se predavanja lahko udeležite v predavalnici VP3 (UP, Famnit, Koper), preko spleta pa ga lahko spremljate na tej povezavi

4. biološki večer je namenjen spoznavanju detlov in žoln, s poudarkom na vlogi, ki jo opravljajo v gozdnem ekosistemu. Podrobneje se bodo posvetili trem vrstam Nature 2000 med gozdnimi specialisti: srednjemu, triprstemu in belohrbtemu detlu. V zadnjem delu predavanja bodo predstavili tudi izzive ohranjanja detlov in gozdne biodiverzitete ter aktivnosti, ki potekajo v sklopu ACF projekta Varuhi naravnih gozdov. Dogodek bo dvojezičen in bo s pomočjo simultanega prevajanja izveden tudi v italijanskem jeziku.

Predavatelj Domen Stanič je zaposlen kot varstveni ornitolog na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije – DOPPS. V naravnem rezervatu Škocjanski zatok skrbi za monitoring ptic in analizo podatkov, različne popise ptic pa opravlja tudi drugje na terenu. V sklopu projekta Varuhi naravnih gozdov se posveča raziskovanju belohrbtega detla s pomočjo telemetrije. Ptice in ostalo biotsko raznolikost Slovenije aktivno promovira preko svoje spletne strani www.wild-slovenia.com in na družbenih omrežjih.

Več informacij o dogodku najdete na tej povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava