Skip to main content

Volkovi na spletu

Novost LIFE+ projekta SloWolf je v mesecu juliju postavljena internetna stran www.volkovi.si. To je prva spletna stran, ki nudi celovit pogled na slovensko populacijo volkov ter vpogled v najnovejše izsledke raziskav na volkovih.

Stran spletnim obiskovalcem ponuja možnost, da si preberejo vsebine o biologiji in zgodovini volka, njegovem varstvenem statusu ter o tekočih raziskavah pri nas. Najbolj zainteresiranim pa omogoča, da se pridružijo sledenju volkov v snegu in drugih aktivnostih našega projekta. Glavni namen spletne strani je sprotno obveščanje javnosti o akcijah projekta ter preko izobraževanja zmanjšati konflikte med ljudmi in volkom. Stran vsebuje tudi raziskovalni blog, kjer člani projektne skupine redno objavljajo zanimivosti iz dela na terenu in delne rezultate genetskih raziskav. Velik del vsebin strani je namenjen tudi temam kot so konflikti med volkom in človekom, škode v kmetijstvu, stališča različnih interesnih skupin do volka in promocija sobivanja volka in človeka.

Koordinator projekta Varstvo in spremljanje varstvenega statusa populacije volka (Canis lupus) v Sloveniji (2010-2013) - SloWolf je Univerza v Ljubljani, partnerji so Zavod za gozdove Slovenije in Dinaricum – drušvo za ohranjanje, raziskovanje in trajnostni razvoj Dinaridov.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava