Skip to main content

Upravljanje in obnavljanje vodnih ekoloških koridorjev za migratorne vrste rib v Donavskem porečju - MEASURES (ESRR)

Projekt MEASURES je posvečen ohranjanju ogroženih migratornih vrst rib porečja Donave. Vzdolž reke Donave in njenih pritokov sodeluje kar 10 držav (Nemčija, Avstrija, Slovaška, Slovenija, Madžarska, Hrvaška, Srbija, Romunija in Bolgarija).

Projektni partnerji bodo tekom treh let razvili in preizkusili različne metode beleženja in kartiranja za migratorne vrste rib ključnih habitatov. Razvili bodo usklajeno strategijo, ki bo omogočala obnovo rečnih koridorjev, obnovili staleža dveh domorodnih vrst jesetrov na Madžarskem in v Romuniji, vzpostavili MEASURES Informacijski Sistem (MIS), ki bo na voljo splošni javnosti ter raziskovalnim ustanovam.

Pripravili bodo tudi predloge za prihodnje upravljavske načrte za vzdržno upravljanje z območji, ki so pomembna za migratorne vrste rib.

 

Trajanje projekta: 01.06.2018 do 31.05.2021.

Financiranje: vrednost projekta je 2512931,08, projekt sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj - ESRR 2045645,09 EUR in IPA 90346,27 EUR

Kontaktna oseba: Polona Pengal, koordinator projekta v Sloveniji, Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave REVIVO, polona.pengal@ozivimo.si

Spletna stran.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava