Skip to main content

Evropska nagrada Natura 2000

Evropska komisija je spodbudila  peti natečaj za evropsko nagrado Natura 2000, ki se podeljuje za najboljše dosežke na področju ohranjanja narave. Vsi, ki so neposredno vključeni v dejavnosti, povezane s projektom Natura 2000, se lahko prijavijo za eno od petih kategorij nagrade. Poleg tega bo finalist, ki prejme največ nominacij prek javnega glasovanja na spletnem mestu nagrade, prejel odmevno „nagrado državljanov EU“.

Nagrada Natura 2000 je namenjena priznanju odličnosti za upravljanje in promocijo omrežja ter dvigovanju ozaveščenosti o Naturi 2000 in njenem pomenu za evropske državljane. Prispeva tudi k četrtemu prednostnemu področju akcijskega načrta EU za naravo, ljudi in gospodarstvo, s čimer želi izboljšati komunikacijo in svoj domet.

Prejemniki nagrade Natura 2000 za leto 2020 bodo leta 2020, približno na evropski dan Nature 2000, razglašeni na posebni slovesnosti na sedežu Komisije v Bruslju.

Razpis za zbiranje prijav je odprt do 30. septembra 2019. Za več informacij o postopku prijave obiščite spletno mesto: Awards.
 

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava