Skip to main content

Projekt v podporo Naturi 2000 ob meji z Madžarsko

V torek, 29. septembra 2009 so v Murski soboti podpisali pogodbe o sofinanciranju projektov pridobljeni v okviru 1. razpisa Operativnega programa teritorialnega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko. Javni zavod Krajinski park Goričko sodeluje kot partner v treh projektih. V projektih so zasledovali vse vidike delovanja parka; ohranjanje narave in kulturne krajine, ohranjanje izročila in domačih obrti, ozaveščanje in izobraževanje, oblikovanje priložnosti za delo in življenje v parku, ustvarjanje pogojev za boljšo komunikacijo med naravovarstveniki in prebivalci ter med Slovenci in Madžari z obeh strani meje, ter promoviranje regije v širšem evropskem prostoru.

Pridobljeni projekti so:
1. Trajnostna raba Natura 2000 habitatov vzdolž slovensko-madžarske meje, »Krajina v Harmoniji« z vodilnim partnerjem Narodnim Parkom Őrség. Vrednost projekta je 1.317.193,66 EUR.
2. Porabje in Goričko - povezana v kulturi, akronim "Sosed k sosedu". Vodilni partner je Razvojna agencija Slovenska krajina, iz Slovenskega Porabja na Madžarskem. Skupna vrednost projekta je 1.085.904,04 EUR EUR.
3. Rokodelska akademija – AC z vodilnim partnerjem Občino Veržej. Vrednost projekta je 925.431,22 EUR

Evropski sklad za regionalni razvoj pri vseh projektih prispeva 85% sredstev.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava