Skip to main content

Vabilo: Nova spoznanja o netopirjih v Parku Škocjanske jame

Četrtek, 7. aprila 2022, ob 15. uri na domačiji Pr' Nanetovh (Matavun 8, Divača)

V Evropi najdemo več kot 50 vrst netopirjev, v Sloveniji pa jih živi 32. Vse so zaščitene z Uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah, 10 vrst pa sodi med vrste Nature 2000.
 

Škocjanske jame veljajo za enega pomembnejših življenskih prostorov netopirjev 

V Parku Škocjanske jame so v projektu ZA KRAS v sodelovanju s Centrom za kartografijo favne in flore izvedli študijo o netopirjih v Škocjanskih jamah. Raziskave o netopirjih izvajajo že desetletja. S to pa so zaokrožili že opravljene in jih še razširili. Pridobljeni podatki so prispevali k boljšemu razumevanju njihove identitete, stanja, letalnih poti in prehranjevalnih habitatov.

Več o rezultatih študije boste lahko izvedeli v četrtek, 7. aprila 2022, ob 15. uri v promocijsko kongresnem centru Parka, na domačiji Pr' Nanetovh (Matavun 8, Divača). Študijo bo predstavil biolog in strokovnjak za varstvo netopirjev Primož Presetnik. Predstavljena bodo najnovejša spoznanja o vrstni pestrosti, številčnosti, prehranjevalnih habitatih in letalnih poteh netopirjev.

Na dogodek se prijavite pri Milošu Bartolu na elektronskem naslovu: milos.bartol@psj.gov.si ali na telefonski številki 041 418 119.
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava